meedoenregeling

Hieronder de lijst met aanbod waaruit je kunt kiezen als je van de meedoen-regeling gebruik maakt.

Plannen en organiseren voor de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar.

De cursus plannen en organiseren omvat meer dan deze twee woorden. Samen met mij ga je ontdekken hoe je op een efficiënte manier je schooltaken kunt uitvoeren . Je denkt vaak dat je zo weinig tijd hebt om te gamen of  chillen en daarna weet je ” Hoe jou dag eruit ziet! ” Daarnaast krijg je handvatten aangereikt om je schoolwerk te leren op een goede manier. Ook leer je hier snellezen, zodat je wat sneller door je leesboeken gaat.  De materialen die je nodig hebt, ontvang je bij Studiepapers.  6 weken van ongeveer een uur.

 

Ontdek je creativiteit  voor de leeftijd van 8 tot 99

Samen met mij ga je kijken wat jou kwaliteiten zijn. Je gaat op onderzoek wat je met de verschillende materialen kunt doen. Klei, gips, papier, hout, mozaïek, schilderen of een keer een kooklesje.

 

Het vriendenprogramma

Dit is een cursus om vrienden te worden met jezelf .

Er zijn 2 groepen :

leeftijd van 8 tot 11/12 jaar

leeftijd van 12 tot 17 jaar

Kinderen van 8 tot en met 11/12 jaar – positiever leren denken en daardoor minder piekeren. Het versterkt de emotionele veerkracht, leert angsten de baas te worden, stress/spanningen aan te pakken, stimuleert het zelfvertrouwen, helpt een growth mindset te ontwikkelen en bouwt probleemoplossende vaardigheden op. 

Aan bod komen hier onder andere de onderwerpen: uitleg over gevoelens-leren om zelfverzekerd en dapper te voelen-toepassen – jezelf en anderen helpen

Jongeren van12/13 tot en met 17 jaar – Het vrienden voor jongeren programma biedt deelnemers positieve coping vaardigheden en veerkracht om de uitdagende situaties die jongeren op hun pad tegen komen te doorstaan en gemakkelijker hun weg naar volwassenheid te bewandelen.

Aan bod komen hier onder andere de onderwerpen: zelfwaardering-communicatie en relaties met anderen-steunteams en conflicten oplossen-probleem oplossen-toepassen van het geleerde.

 

De cursus begrijpend lezen voor de groepen 6,7,8

Begrijpend Lezen – Alle teksten de baas!

Door 6 simpele stappen te volgen krijg je overzicht en inzicht in teksten.

De ontwikkeling van de woordenschat en het technische lezen is erg belangrijk om goed te begrijpen waar een tekst over gaat. Door na te denken over de tekst en  jezelf vragen stellen worden  verbanden gelegd waardoor inzicht ontstaat en overzicht. Je gaat de tekst snappen en je woordenschat wordt groter. Ook bij rekenen (verhaalsommen)is het leggen van verbanden heel belangrijk. Verder gebruik je begrijpend lezen ook bij aardrijkskunde, biologie, geschiedenis. Als je de stof niet begrijpt, kun je de leerstof niet eigen maken.

Hoe en wat?

In 6 lessen  leert een kind een tekst te overzien, verschillende lees strategieën toe te passen, vragen te maken bij een tekst en nog veel meer. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Dit oefenen we door actief aan de slag te gaan. Bij deze cursus krijg je ook taakjes mee naar huis.In groepjes van vijf worden deze lessen aangeboden.