Begrijpend lezen

Begrijpend Lezen – Alle teksten de baas!

Door 6 simpele stappen te volgen krijg je overzicht en inzicht in teksten.

Deze lessen worden gegeven aan kinderen uit de  groepen 6,7 en 8 en VO 1

 

Wist je dat in vrijwel alle schoolvakken begrijpen lezen aan bod komt. Daarom is het aanleren van de juiste manier essentieel voor een goede schoolcarrière.

De ontwikkeling van de woordenschat en het technische lezen is erg belangrijk om goed te begrijpen waar een tekst over gaat. Door na te denken over de tekst en  jezelf vragen stellen worden  verbanden gelegd waardoor inzicht ontstaat en overzicht. Je gaat de tekst snappen en je woordenschat wordt groter. Ook bij rekenen (verhaalsommen)is het leggen van verbanden heel belangrijk. Verder gebruik je begrijpend lezen ook bij aardrijkskunde, biologie, geschiedenis. Als je de stof niet begrijpt, kun je de leerstof niet eigen maken.

 

Hoe en wat?

In 6 lessen  leert een kind een tekst te overzien, verschillende lees strategieën toe te passen, vragen te maken bij een tekst en nog veel meer. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Dit oefenen we door actief aan de slag te gaan. Bij deze cursus krijg je ook taakjes mee naar huis.

In groepjes van vier worden deze lessen aangeboden.

Individueel is een mogelijkheid.

De kosten voor deze cursus bedragen € 299-,

Voor meer informatie kunt u onderstaand contactformulier invullen.